inUse i toppen bland svenska tillväxtföretag

Johan Berndtsson

6a00d8341caafc53ef012875d2a808970c Med en tillväxt på 343% under de senaste 4 åren klättrade inUse 19 placeringar från 2007 och hamnade på plats 13 när Dagens Industri idag presenterade listan över Gasellerna, de mest framgångsrika tillväxtföretagen i Västra Götaland!

Jag kommer just från årets Gasell-final i Göteborg där årets tillväxtföretag i Västra Götaland har presenterats. Även om inUse idag är större i både Malmö och Stockholm så startade bolaget i Göteborg, och sätet är fortfarande detsamma.

Årets Gasell-gala var precis som förra året ganska stel. Många gubbar i kostym... vilket väl speglar ledarna i Gasellföretagen som består till 92% av män.

Några intressanta punkter fanns dock på programmet. Salvatore Grimaldi var där och berättade om resan från sitt första jobb som svarvare med 5 kronor i timman 1963 till det imperium han styr över idag. Sedan berättade Mathias Engdahl, grundare och vd för Pocketshop, om hur de har byggt upp sitt företag och om hur de tänker kring framtiden. Slutligen presenterades kvällens vinnare (grattis MMT/Shipriders AB!).

Det som kanske var mest slående under tillställningen var den ohämmade glorifieringen av Entreprenören. Den ensamme starke som med sin vision och blicken mot skyn och med två tomma händer skapar något som överträffar alla drömmar.

Jag tror inte på den bilden. Och den stämmer verkligen inte överens med hur alla vi som jobbar på inUse hjälpts åt med att skapa det företag som vi har idag.

Hur som helst. KUL att vi hamnar så högt upp på listan! Mindre än en procent av alla företag i Sverige klarar kraven på ett Gasellföretag, så det är faktiskt ganska häftigt. Och inte nog med att vi tar oss in på listan – vi hamnar i den absoluta toppen!

Lämna en kommentar

2 kommentarer

  • Peter H

    Klart att gubbsen vill glorifiera en självbild, men samtidigt ser de fler, och har erfarenhet av fler uppstarter och entrepenörer än vad du har, vågar jag lova.

  • Arne Evertsson

    Som entreprenörer är ni verkliga förebilder och jag kan bara gratulera. Way to go!