inUse i toppskiktet bland Svenska företag

Johan Berndtsson

Gasell_Logga2 Dagens Industri uppmärksammar varje år Sveriges snabbast växande företag. "Gasellerna" i det svenska näringslivet.

Gasellerna är de små, snabbväxande företagen som skapar de flesta av de nya jobben, till skillnad från ekonomins elefanter som alltid måste effektivisera och ofta minskar sysselsättningen. Gasellerna är således näringslivets "dynamiska mellanskikt".

Mindre än 0,5% procent av Sveriges aktiebolag klarade i år kraven för att utses till Gasellföretag.

Jag och Ingrid kommer just från kvällens Gasell-gala i Göteborg och kan konstatera att inUse hamnade på plats 32 i Västra Götaland* med en tillväxt under de senaste tre åren på 280%.

I ärlighetens namn var det en ganska torr tillställning, med fler gamla bufflar än unga gaseller. Medelåldern verkade vara strax över 60 och andelen män i lokalen var väl över 80%.

Vad innebär denna utmärkelse då? Tja, i vardagen betyder det inte så mycket antar jag. Möjligtvis betyder det något för de av våra kunder och partners som tycker att tillväxt och framgång, i traditionella termer, är viktigt.

Vad som är viktigare är att vi genom detta får ytterligare bekräftelse på att vi är på rätt väg. Effektstyrning och interaktionsdesign är som områden såpass heta att de kan utgöra en solid grund för att bygga en verksamhet. Tillsammans bygger vi ett företag som tillhör landets absoluta toppskikt.

Vi säger också grattis till våra vänner på Castra (plats 1), Astando (2), Avinode (31), Daddy (74), Diadrom (79), Infotiv (150) och Imano (173).

Mer information om Gasellerna hittar du på gasellsidan på Dagens Industris webbplats. Där hittar du också hela listan.

* Anledningen till att vi hamnar i Västra Götaland är att vi startade i Göteborg en gång i tiden, och att vi sedan dess aldrig formellt bytt säte.

Lämna en kommentar