inUse inspekterar iPhone: "Men varför gör han så!?!" ... del II

Johan Berndtsson

Isa skrev tidigare om hennes mamma som hade problem med accelerometern i iPhonen. En kul historia som man kan fnissa förtjust åt ... men accelerometern ställer faktiskt till problem på andra ställen i iPhonen.

Sedan jag la vantarna på den lilla sötsaken har jag börjat så gott som varje morgon med att läsa nyheterna i sägen, vilket är ypperligt i många avseenden! Browsern är, som jag tidigare påpekat, iPhonens killer app i mina ögon.

Iphone1_2

Men problemet uppstår när mina klena armar inte längre orkar hålla upp iPhonens massiva tyngd (nog mer fel på Jons armar än iPhonens tyngd ... reds. anmärkningar) och jag vill lägga mig på sidan och läsa mina nyheter. Då tycker iPhonen givetvis att den skall gå över och visa bilden i landscapemode.

Iphone2

Detta är jag inte alls intresserad av eftersom texten då kommer på fel håll från hur mitt huvud nu är positionerat. Jag har desperat försökt att hitta ett sätt att stänga av accelerometern, men så vitt jag vet går detta inte att göra (bevis på motsatsen mottages gärna!).

Detta är i mitt tycke ett av "problemen" som Apple alltid har haft. I sin strävan efter att göra allt extremt enkelt för alla att använda missar de ibland inställningar som nördar som jag är ute efter för att få en produkt att göra det jag vill. Men jag förstår att jag och mina nördgelikar är en liten del av den potentiella användarskaran ...

/Jon Karlsson

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • Johan Berndtsson

    Kanske Isa vet hur du kan lösa problemet... kanske kan hon spela in en liten instruktionsfilm liknande den i den förra iPhone-artikeln ;-).

  • Jonas Söderström

    Eller, anpassa dig till maskinen, t ex genom att operera nacken och ändra huvudets rotationsvinkel ... se t.ex. "Surgically alters thumbs to better use iPhone" (North Denver News, 8 aug): "The procedure involved making a small incision into both thumbs and shaving down the bones, followed by careful muscular alteration and modification of the fingernails..." http://northdenvernews.com/content/view/922/2 Värt att notera är att de har ett korrekt effektperspektiv: "Sure, the procedure was expensive, but when I think of all the time I save by being able to use modern handhelds so much faster, I really think the surgery will pay for itself in ten to fifteen years." (Användare) ""We're turning plastic surgery from something that people use in service of vanity, to a real tool for improving workplace efficiency."(Kirurg)

  • Jonas Söderström

    (Disclaimer: Jag ska nog tillfoga att jag dock tror att historien i kommentaren nedan är påhittad...)