inUse och Oops tecknar avtal för iPhone-samarbete

inUse Experience

inUse och Oops fördjupar nu samarbetet för att utveckla iPhone-applikationer genom att  teckna ett avtal. Samarbetet har tidigare resulterat i enklare applikationer som till exempel “MailMe”, ett verktyg för att fånga upp och komma ihåg viktiga saker som man måste göra. MailMe recenserades nyligen i världens största Mac-tidning, MacWorld.com, och fick toppbetyg - 4,5 av 5 möjliga. Före årsskiftet räknar företagen med att ha lanserat minst tre nya applikationer i Apples AppStore, bland annat en som kombinerar iPhonens styrkor med det sociala på Facebook. 

- Vi har lång erfarenhet av Mac- och iPhone-utveckling och när vi slår samman det med inUse expertis inom användbarhet och design känns det som att vi hittat det perfekta samarbetet. Det blir användarupplevelser och kod i en skön harmoni, säger Kjell Nilsson, Oops grundare och vd.

inUse genomförde redan 2007 en jämförande studie av så kallade "smartphones" med titeln "So, does the iPhone live up to it's hype?" som presenterades på World Usability Day. Sedan dess har intresset för iPhone och att skapa iPhone-applikationer skjutit i höjden. Varje dag tar AppStore emot 8500 nya eller uppdaterade applikationer för bedömning.  För att möta det stora intresset tog interaktionsdesigners från företaget tidigare i år fram gratis mallar för iPhone-applikationer som designers kan ladda hem och använda.

- Apples AppStore har på kort tid blivit den absolut främsta marknadsplatsen för mobila applikationer. I samarbete med utvecklare i världsklass som de på Oops vet vi att vi kan ta fram riktigt bra och användbara lösningar som sticker ut i applikationsbruset,  säger inUse vd Mijo Balic.

 ----

Kontaker på inUse:

Mijo Balic (vd), 070-845 7071, mijo.balic@inuse.se

Johan Berndtsson (medgrundare), 0708-45 70 73, johan.berndtsson@inuse.se 

Kontakt på Oops: Kjell Nilsson (vd), 070 - 898 12 11, kjell.nilsson@oops.se

Om företagen

inUse AB är Europas största specialistföretag inom användbarhet och effektstyrd design. Förra året gjorde inUse + 50 konsulter livet enklare för drygt 52 miljoner användare världen över, och mer än 300 kunder fick hjälp att få ut mer av sina IT-investeringar. inUse har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Oops är landets mest erfarna team av utvecklare med fokus på Mac- och iPhone. Konsulternas djupa kunskaper inom dessa plattformar gör att de ofta anlitas som mentorer eller som lead developers för särskilt utmanande applikationer.

Lämna en kommentar