inUse på CHI2008 i Florens

Johan Berndtsson

Bild_1 Ja, såklart finns vi med där det händer: CHI 2008 i Florens, Italien.

Efter en solig och vårlik helg i Italien startar äntligen CHI 2008 med ett inspirerande tal av Irene McAra-McWillian (ja, hon är från Skottland). "Perfekt att ha denna konferens i Florens som en gång var huvudstad för design och kreativitet" säger Irene. Jag känner mig såklart taggad att få vara med att vara med om "en ny tid där designproblem inte består av hur man designar en kyrka i sten, utan hur vi formar det digitala materialet till något".

Ur det gedigna programmet valde jag Socio-Cultural Impact-blocket där det talades om "socialt TV-tittande, om hur teknik påverkar de kristna i Kenya samt hur vi människor ser på digital valuta i till exempel online-världar.

Efter en snabb Carbonara på en av de många Trattorioras lyssnade jag på "Post-WIMP". Där talades det om hur man kan utvärdera nya sätt att interagera genom att mappa dessa mot ett ramverk, uppblåsbar mus och interaktion med upp till sex TUIs (Tangible user interfaces) på en stor skärm.

Kom gärna med mer specifika frågor om ni undrar något mera.

Phu, nu skall jag ner till en lokal Trattoria och beställa en Chianti Classico och diskutera dagen med mina vänner.

På återseende!

/Johan Toresson

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • Johan Toresson

    Föressten, kan verkligen rekomendera Florens. Jag och min sambo hade en fantastisk helg. Tack Frida.

  • Peppe Bergqvist

    Trevligt med lite fler svenskar. Jag och en kursare sitter i 101 och tittar på en 3D-skärm-grej som verkar ganska häftig. Vi är tre studenter från Linköpings universitet som har ställt upp med ett paper och en poster i student design competition. Paperet finns på CD:n under namnet "Confidence camp". Vi kanske ses på en trattoria ute på stan! Peppe

  • Johan Toresson

    Tack för inbjudan Peppe. Låter trevligt! Själv kikade jag på hela Aestetics-sviten. Extremt intressant (bloggmaterial!). Stöter ni på mig är det bara att säga hej - för det kommer jag göra om jag stöter på er.