Skip to main content

  — 1 min read

inUse spanar

Read 73 times

Ny vecka, nya spaningar. Här kommer ett axplock trevligheter vi snubblat över på skärmen i veckan.

 


Konsten att ha det tråkigt

När senast hörde du någon i din närhet säga att hen är uttråkad? Att ha det lite tråkigt var en regel för inte alls länge sen. Nu är det konststycke att lyckas få till det. 

Man vaknar upp, kollar mobilen om det har hänt något under natten. Tar med sig, låt säga Candy Crush till badrummet. På bussen på vägen till jobbet lyssnar man på nyheterna och mejlar samtidigt kollegorna att man är sen till mötet. 

Eller så skrollar man twitterflödet, i väntan på att det ska bli grönt vid övergångstället. Listan på tidsfördriv kan bli lång.  

inUse spaningspatrull har lyssnat på Stephen Gates podd Crazy One där han slår ett slag för att ha tråkigt. Hur det faktiskt kan väcka din kreativa ådra. 

Ratta in, släng på hörlurarna och luta dig tillbaka. Eller skippa det förresten. Ta en promenad istället, börja dagdröm och få dina kreativa joser att flöda.


Förpackningen är allt 

Cirka 40 procent av alla internetanvändare lämnar en hemsida om designen är oattraktiv. Det visar en gallup av Adobe. Man kanske kan säga att besökare föredrar visuell njutning och enkelhet före allt annat.

Här beskriver Ana Lastovetska det man behöver för att lyckas med sitt användargränssnitt och ge användaren en bättre upplevelse . Hon kallar formeln för CSF-A-CSF (consistency, simplicity, familiarity, attractiveness, conciseness, seamless navigation, forgiveness). 

Ny Mural av Banksy

Här kommer en alla hjärtans dag-hälsning signerad Banksy från en husvägg från hans hemstad Bristol. Den mytomspunne gatukonstnären har gjort en muralmålning av en flicka som skjuter en bukett blommor i luften med en slangbella.

Installationen är purfärskt och upptäcktes igår torsdag av boende i stadsdelen Bartonhill. Platsen har redan hunnit bli en attraktion med många besökare från olika delar av landet. 

Glad alla hjärtans dag!