inUseful fyller år - Grattis på 1-årsdagen!

Johan Berndtsson

Tarta inUseful fyller ett år idag. Så stor du har blivit. Sedan det första inlägget den 11:e augusti 2006 har du växt med över 300 artiklar. :-)

För att fira födelsedagen kör vi en "Greatest Hits". En tillbakablick på året som gått.

Personligen är jag mest förtjust i de mer humoristiska inslagen, som t.ex. Mijos ordspråk och Sonjas mammas äggskivare. Dels för att jag gillar att skratta (!), och dels för att humor är ett kraftfullt pedagogiskt vapen. 

Under året har vi bevakat två konferenser, dels CHI2007, och dels vår egen From Business to Buttons. Utöver ett tiotal artiklar till inUseful så kom Anders, Mikael och Sonja tillbaka från CHI fulla av spännande tankar och idéer. From Business to Buttons... ja, fantastiskt!

Ytterligare höjdpunkter tycker jag har varit Johan van Ketwichs artiklar om trevliga sajter (Volvo C30 och Travelstart.se). Det är bra med positiva exempel! Det svårare att lyfta fram det som är bra, än att racka ner på det som är dåligt.

Bland de mer effektfokuserade artiklarna tycker jag att Mikael Aldmans berättelse om hur tre veckors effektkartläggning kunde bidra till spara 1,5 år av systemutveckling är oerhört inspirerande. Vilken potential! Syftet styr designen är en annan artikel som jag vet väckt en del intresse, också på andra bloggar.

Så, vad händer framöver? Vi kommer bland annat att fortsätta den utvärdering av iPhone som Jon och Isa påbörjat, men också skriva om andra goda exempel från mobilvärlden.

Räkna också med ännu fler artikar om effektstyrning och interaktionsdesign. Det är i detta område som det verkligen bränner till, och mycket kommer att hända under det kommande året. 

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • Igor Jovic

    Grattis Grattis! Och se till o´leva i 100 år till :)

  • Sara Eggert

    Grattis och tack för trevlig morgonläsning! :)

  • Johan Berndtsson

    Tackar tackar :)