iPad - vad ska man med den till?

Jon Karlsson

Det är en fråga som många kanske ställt sig och själv har jag fått den ställt till mig ett antal gånger då jag visat eller pratat om min iPad. Några forskare på SURL (Software Usability Research Laboratory) har nu kommit med en rapport där de undersökt just detta.

Results of the survey indicate that the iPad is mainly used for web browsing, email, reading news and e-books, social networking, and playing games.
Så gott som alla respondenter till undersökningen använde iPaden primärt för personligt bruk, men hälften av den också till arbete. Själv har jag försökt att integrera iPaden i mitt eget arbete, men har inte lyckats speciellt bra. Jag försökte tidigt använda den som ersättning för mitt anteckningsblock och byggde även min egen penna för att kunna skriva bättre. Men precisionen blev för dålig, texten för stor och jag återgick till mitt anteckningsblock ganska snart. Jag har dock märkt att iPaden funkar bra för att göra simpla  konceptskisser som jag enkelt kan dela med andra medlemmar i mitt projektteam.

Lite intressant att titta på är också vad folk aldrig gör med sin iPad:

Det är väldigt tydligt att många använder sin iPad primärt för konsumtion och väldigt lite till faktiskt skapande (av annat än text då). Eftersom iPaden saknar kamera är det ju inte heller så konstigt att att flera av sakerna som folk aldrig gör involverar just foto/bilder.

Lämna en kommentar

4 kommentarer

 • Maria

  Ihop med adaptern för att importera bilder direkt från kameran, och Photoshop-appen, tycker jag att man faktiskt kan göra helt okej fotoredigeringar.

  Tyvärr falerar allt på att det inte finns någon vettig bloggapp för att ladda upp fotona, vad jag hittat..

 • Ola

  En sak som jag tror formatet skulle kunna vara bra för är utbildningsprogram.

  Tänk att lära sig algebra i en applikation där man kan dra runt hörnorna på en triangel. Eller geografi med blindkartor där man skulle kunna få ledtrådar på de saker man inte kan direkt.

 • Jon Karlsson

  Maria: Jo, förvisso. Och visst fanns det folk i studien som använde den för bildredigering. Men det är inte helt "naturligt" och jag tror det är en väldigt liten del av iPad-användarna som faktiskt har adaptern för att importera bilder från minneskort.

  Ola: Tror vi kommer att se mycket mer av den typen av applikationer framöver. Det ska bli mycket spännande :)

 • JackassFan

  tja! ska snart få en ipad av jultidningarna har kommit upp så långt nu så jag vill ha en, men jag undrar vad man kan göra med den överhuvudtaget? alla frågar mig: men vad ska du med den till och jag svarar alltid: för man kan vara ute på internet men hur länge kan man det och kostar det någonting?????