Iwannagothere.com: inUse i nytt internationellt samarbete

Johan Berndtsson

Iwannagothere Iwannagothere.com är en ny communitysajt för resenärer. Idén bakom siten föddes förra året av Maria Martinez inför hennes resa till Indien. Hon letade efter tips från faktiska resenärer snarare än från resebyråer och guideböcker inför sina resor. Det hon hittade på nätet var både för ostrukturerat och tillrättalagt, och nästan allt som hon hittade handlade om de klassiska turistfällorna, och inte de ställen som verkligen är värda att besöka.

Efter sin resa till Indien pratade Maria, som till vardags jobbar just med sociala webbar, med ett par kollegor om sina tankar. Tillsammans började de bygga iwannagothere.com på kvällar och helger. Resultatet blev en site som i dagsläget ger användarna möjlighet att få kontakt med likasinnade resenärer från hela världen, dela med sig av sina smultronställen, lära sig om nya platser som upptäckts av andra, samt planera sina framtida resor.

Den bästa informationen får man i mötet med andra människor. Iwannagothere.com hjälper vanliga och aktiva resenärer att dela aktuell information och tips med andra kunniga resande. Syftet är att skapa en sajt som faktisk hjälper oss att planera och upptäcka nya resemål.

Efter att ha pratat med Maria och sett den första hemmasnickrade versionen bestämde vi oss för att tillsammans med Manifest Digital (USA) och Marias arbetsgivare The Cocktail (Spanien) att gå samman och investera i företaget, och bidra till att göra detta till den bästa communitysajten för resenärer.

Iwannagothere.com finns nu tillgänglig i betaversion. 

Testa och berätta vad du tycker!

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • MIkael

    Hej, Kul initiativ! Ser bra ut. Lycka till!