Iwannagothere vann juryns Webby

inUse Experience

Tidigare i veckan vann resesajten Iwannagothere en Webby (kallad webbens Oscarsgala av New York Times) som bästa resesajt. Eftersom InUse är delägare och har arbetat med utvecklingen av sajten är vi naturligtvis väldigt glada.

Iwannagothere är en resesajt som erbjuder resenärer att skapa sina egna guider till spännande resemål. I stället för att bara fokusera på specifika platser kan resenärerna koppla ihop tipsen till en sammanhållande guide, till exempel en endags utflykt till Shibuya i Tokyo.

– Något vi bidrog med var tankarna kring Tours. Det var något som sajten behövde. Som användare vill man visa upp sin kunskap, berättar Darja Isaksson från InUse som arbetat med projektet.

– Iwannagothere har ett annorlunda annonsupplägg. Det skulle krocka med trovärdigheten om de körde traditionella köpta banners eller om restauranger eller liknande kunde köpa placering på sajten. Så i stället erbjuder vi möjligheten att köpa en resa. Tanken kan vara: ”Vi vill höja statusen på en region”. Då skickar Iwannagothere dit en redaktör som sedan skildrar sina bästa upplevelser. Men som köpare kan du bara bestämma resmålet, aldrig vad redaktören kommer skriva.

– Vad vi har gjort är att vi har investerat pengar, så vi är delägare, men framför allt har vi gjort mycket av affärsutvecklingen och sedan har hjälpt dem med designstrategin.

Webby awards har delats ut sedan 1996. Numera ansvarar International Academy of Digital Arts and Sciences för priset. Organisationen består av smarta människor som till exempel John Perry Barlow, en av EFF:s grundare, entreprenören Esther Dyson och internetlegendaren Vint Cerf. Varje år delas två pris ut i varje kategori, en bestäms av organisationens medlemmar, en bestäms av en webbomröstning. I år fick de olika nominerade närmare 1 miljon röster tillsammans, fler än någonsin tidigare. Iwannagothere vann juryns pris och kom tvåa i den publika omröstningen.

Iwannagothere är ett samarbete mellan InUse, Manifest Digital och The Cocktail.

Lämna en kommentar