Jan laddar i Italien

Sara Doltz

Jan Wifstrand är moderator för årets From Business to Buttons. Han har nu dragit sig tillbaka till en arbetslya på den umbriska landsbygden för fila på manus och för att vara i toppform inför konferensen.

Du är ju moderator för andra året i rad, varför ville du komma tillbaka?

– Det var helt enkelt störtkul att moderera From Business to Buttons förra året. En helt fascinerande värld av specialister som pysslar med det vi alla ser, men sällan tänker på hur det kommer till. Och en starkt intresserad publik, faktiskt inte alltid så på stora events.

Beskriv din upplevelse från förra årets konferens...

– Riktigt bra var att så många kom, att China fylldes upp på ett härligt sätt, och att talarna rakt igenom kände att detta var ett superevent att medverka vid.

Vad ser du speciellt fram emot på årets FBTB?

– Svaret är givet, med all respekt för alla tunga personer på scen – att möta Steve Wozniak är ju formidabelt spännande. Hur många entreprenörer har förändrat ditt liv? Wozniak har.

Du har en karriär som journalist bakom dig, bland annat på ledande poster på DN och Sydsvenskan, men driver numera bolaget Rapidus, berätta mer om vad det är för tjänst?

– Rapidus är en regional nyhetstjänst om de starka tillväxtbranscherna, som IT och life science. Vi skriver mycket om olika webbverksamheter, till exempel. Vi gör det som gammelmedia påstår är omöjligt – vi tar betalt för nyheter över nätet. Riktiga nyheter, inte recyclat junk.

 

Lämna en kommentar