Jared Spool gav exklusiv föreläsning på inUse interna konferens

Ola Nilsson

I samband med From Business to Buttons, samlas alla inUsare för en intern konferens. Hela företaget samlas för att hänga, lära känna varandra och kompetensutvecklas.
– Som anställd känner man sig högt värderad i och med att man får åka på det här och på From Business to Buttons. Det är coolt att vi är så många, säger Åsa Wendel Service Designer på inUse.

Vi smygstartade den interna konferensen på söndag kväll då Jared Spool höll en privat föreläsning för alla på inUse. Hans talk UX Strategy for Business tog avstamp i NHL-lockouten 2004-2005 och tog sig vidare och utredde ett antal grundlägagnde affärsmål. Hela föreläsningen blev väldigt uppskattad.

– Mycket bra! Jared lade fram ett sätt att prata med dem som fattar besluten i en organisation – och det ledde till en större diskussion för oss hur man når just beslutsfattare, säger Torsten Sandbäck User Experience Strategist & Service Designer på inUse.

– Man blir boostad, man blev småarg på ett positivt sätt. Det krävs en förändring, för att skapa bättre design, bättre tjänster, bättre samhälle, en bättre värld, säger Nathalie Tindsjö UX designer & Service Designer.

Hela måndagen var fullpackad med block där man själv fick välja sina vad man ville diskutera: UX copy, research, interkationsdeisgn, produktutveckling, visuell design, AI, prototyping, service design, koncept design, designsystem eller front-end. Det hölls även föreläsningar om vision och historia, utveckling+design, smarta städer och hållbarhet. Men även inplanerade film-övningar och SPA-tid.

– Jag blev väldigt inspirerad av hållbarhetstalet om hur man kan skapa hållbarhet i städer och också i samhället överlag. Ett stort ansvar för oss designers och människor, Nathalie Tindsjö.

– Småföreläsningarna var mycket bra. Det här är en naturlig plats att ta upp dessa saker, säger Torsten Sandbäck.

Årets interna konferens hölls på Downtown Camper i Stockholm, där en avspänd miljö gav tillfälle till mycket – inte minst att träffas och umgås.

– Man lär känna inUse på ett mycket bättre sätt, nu får man träffa alla på ett ställe, det är otroligt kul, säger Torsten Sandbäck.

– Det ger en känsla av samhörighet, särskilt mellan kontoren. Man som anställd känner sig högt värderad i och med att man får åka på det här och på From Business to Buttons. Det är coolt att vi är så många och att det är många från ÅF – som man lär känna. Man pratar informellt, det är jätteviktigt om man ska kunna jobba ihop, säger Åsa Wendel, Service Designer på inUse.

Är du sugen på att bli en del av inUse? Sök jobb hos oss! Fler bilder från dagen kan du se på vår Facebook-sidan.

Lämna en kommentar