Jobbar du med effektkartor?

Johan Berndtsson

Vi har nu vid ett flertal tillfällen stött på personer och företag som själva tagit fram effektkartor för sina projekt. Det är verkligen roligt att vår metod anammats på så bred front!

Även om initiativet verkligen är toppen, och att de tveklöst ger nytta till organisationerna och projekten så ser vi ofta en viss förbättringspotential.

Det är främst två områden där effektkartorna som tagits fram bister. När det handlar om att formulera relevanta och mätbara effektmål, och att särskilja åtgärder och användningsmål.

Att det inte blir helt rätt är inte märkligt. Det är inte enkelt i början, vilket är anledningen till att vi ofta arbetar med mentorsskap både internt och tillsammans med de kunder som efterfrågar det.

För att stötta er som jobbar med effektkartläggning funderar vi därför på att starta upp en "Effektkarteakut", dit man kan vända sig när man har frågor om den effektkarta som man arbetar med. Vad tror du om denna tanke? Skicka ett mail till mig (johan.berndtsson@inuse.se) och berätta!

/Johan Berndtsson

PS. Effektkarteakut eller inte - naturligtvis är vi redan nu mycket intresserade av att höra om hur ni som arbetar med effektkartläggning tycker att effektkartan fungerar. Skicka ett mail ni också vetja! DS.

Lämna en kommentar