Kolla så att allt får plats: League of Legends missar köp

Johan Berndtsson

I helgen skulle jag hjälpa mina söner att köpa RP (en spelvaluta) i spelet League of Legends. I steg 3, precis innan det var dags att bekräfta betalningen, fastnade jag. 

League of Legends - Var är köpknappen

Du som är skarpsynt har redan noterat att det finns scrollbars som avslöjar att det finns mer i nedre högra hörnet än vad som ryms på skärmen. Jag missade detta, och stängde därför fönstret och började om... bara för att komma till samma läge igen.

Med ivriga barn omkring sig är motivationen hög när det gäller att lyckas med denna uppgift. Så är det så klart inte alltid, så konsekvensen av denna typ av misstag är alltid lägre konvertering (i detta fall färre köp). Jag ondgjorde mig över detta redan 2008, men det är uppenbart fortfarande ett problem.

Kolla noga igenom din lösning så att all viktig information och funktionalitet är väl synlig, inte bara för dig när du utvecklar lösningen, utan också för den verkliga användaren. Varför inte med ett användningstest, eller med ett Tweaky-test?

Lämna en kommentar

2 kommentarer

  • Jz

    Tja, det är som vanligt. Det som inte syns, finns inte. Ändå ser man dagligen sidor där man måste scrolla. På aftonbladet är det ok, för där vet man att det finns mer info nedanför..

  • Johan Berndtsson

    Att scrolla på webbplatser är inget problem idag skulle jag säga Jz. I detta fall är problemet att det är en modal dialogruta (som egentligen inte har scroll) som kräver att användaren scrollar - och inte enbart nedåt utan också åt höger. :-/