Kontakter ledde Henrik Ernholm till inUse

Sara Doltz

Göteborgskontoret har fått en ny Business Manager i Henrik Ernholm.

Henrik Ernholm har jobbat som säljare i nästan hela sitt yrkesverksamma liv. Han har arbetat på Victaulic, Delphi och kommer närmast från AVL, där han hade en tjänst som Key Account Manager.

AVL arbetar med utveckling och validering av alla drivlinor, så beröringspunkterna till just användarupplevelse är inte jättestora – det hindrar inte Henrik från att anta utmaningen som Business Manager på inUse i Göteborg.

– Jag trivs bäst i en strategisk säljroll och vill gärna utvecklas tillsammans med kunden. Jag tror att jag kan bidra med en ökad kundförståelse när det gäller fysiska produkter. När man säger ordet ”design” till många som kommer från produktsidan tänker de bara på färg och form – där kan jag vara en brygga och förklara vad god design kan göra rent strategiskt, menar Henrik.

Ingången på inUse var väldigt naturlig. Eftersom en av hans barndomsvänner är konsult på Göteborgskontoret hade han redan ett bra intryck och när tjänsten dök upp var tiden rätt.

– Jag fick intrycket av att det var ett agilt företag och att det fanns ett socialt ansvar för individen och samhället. Då, och nu när jag börjat, tycker jag även att det finns en life-work-balance som är extremt viktigt för mig med familj, två barn och sommarställe, säger Henrik.

Lämna en kommentar