Kurser och uppdrag – de går inUse trainee-program

Sara Doltz

Jakob Åberg och Sara Eriksson har sedan i höstas gått inUse trainee-program. Här berättar de om sina erfarenheter.

Upplägget för inUse trainee-program, GradUX, är att arbeta i projekt med andra inUsekonsulter varvat med olika kurser. Sedan starten i september har de bland annat haft kurser i målgruppsanalys, användningstester, presentationsteknik, prototypverktyg och att ge och ta designfeedback. All kompetens på inUse används för att göra kurserna så bra som möjligt.

– Uppläggen har varit riktigt bra. Kurserna har varit underbyggda med tydliga exempel och alla kurslärare är väldigt kompetenta. Det ger en insikt om vad yrket som designer kommer innebära, berättar Sara Eriksson.

Ute hos kund

En stor del av tiden av traniee-programmet handlar också om att arbeta ute hos kund. Sara har arbetat med detaljdesign i applikationer och just nu med struktur, kopplat till statistik på ett intranät.

Jakob Åberg arbetar hos Skånetrafiken:

– Vi håller på att ta fram en ny portal där företag ska kunna köpa och distribuera biljetter till sina anställda. Målet är att minska det administrativa arbetet.

Blanda teori med skarpa uppdrag

Ansökan till programmet är väldigt likt inUse vanliga ansökningsprocess. Man sänder in en ansökan med CV, blir sedan kallad till en intervju och får göra ett arbetsprov där det ingår både research och design.

– Jag sökte för att jag ville få en möjlighet att blanda utbildning med faktiska uppdrag. När man går ut skolan har man en massa teori, men saknar hur det är att arbeta på riktigt, i skarpa projekt. Detta kändes som en bra väg framåt för mig, plus att inUse är ett väldigt bra företag, menar Jakob.

Sara instämmer:

­ – Alla här är väldigt trevliga, det är bra människor och man känner sig omhändertagen, avslutar Sara.

Vill du också söka till GradUX? Sista anmälningsdagen är 2 april.

Lämna en kommentar