Snart kan Billy ladda din mobil

Sara Doltz

I april släpper IKEA en kollektion möbler med inbyggd trådlös laddning för alla dina mobila prylar.

Just nu pågår Mobile World Congress i Barcelona, Spanien. Där samlas mobilbranschens alla aktörer, kunder och journallister för att presentera nyheter, mingla eller bara synas.

En lite otippad aktör som är på plats för att presentera nyheter är IKEA. De lanserade redan igår en hel serie med möbler med teknik som trådlöst ska kunna ladda dina mobila enhter. De flesta möblerna är lampor, nattduksbord och sideboards.

– Den unika integreringen av teknik i heminredningsprodukter gör det möjligt för våra kunder att ladda smarta telefoner samtidigt som de till exempel får ljus från lampan. Nu gör vi det möjligt för våra kunder att skapa ett vackert hem utan överflödiga sladdar, säger David Wahl, designer på IKEA.

Tekniken bygger på ett samarbete med qi-standarden, som erbjuder en tredjepartscertifiering för trådlösa laddningsprodukter. Tekniken kommer därför endast att fungera på enehter som har stöd för standarden. I dagsläget finns det cirka 70 smarta enheter som är qi-kompatibla. Har man en smartphone eller surfplatta som inte är kompatibel finns det dock möjlighet att addera ett skal för att komma runt problemet. 

Kollektionen beräknas landa i de svenska varuhusen den 15 april enligt ett pressmeddelande från IKEA. Möbeljätten har också tankar på att succesivt utöka sortimentet och de kommande året kommer det att släppas ännu mer heminredning med integrerad teknik.

Mobile World Congress är mobilvärldens stora mässa och pågår mellan den 2–5 mars.

 

Lämna en kommentar