Skip to main content

  — 1 min read

Learn fast ­– deliver small

Read 62 times

Idag körde Melissa Perri från New York, USA, sin workshop om Minimum Viable Product i Stockholm.

Melissa Perris workshop om MVP:s var helt fullbokad i Stockholm. 30 förväntansfulla personer tog lunchpaus och vi passade på att ställa några frågor.

Johanna Olander, UX designer på Kungliga biblioteket var en av deltagarna, hon arbetar sedan tidigare med MVPs i sin vardag.

– Jag är här för att få inspiration och få nya infallsvinklar på hur vi kan arbeta. Det jag tyckte mest om under förmiddagen var när vi diskuterade lite djupare om hur man snabbt kan formulera en hypotes och ta fram en möjlig MVP.

Eskil Svende är senior konsult på IRM:

– Det har varit bra energi i högt tempo. Jag tycker också att det tillför en extra dimension när man får ett utländskt perspektiv på MVP.

Bjuder in produktägarna

Metoden som sådan uppskattades även för sin enkelhet – något som man snabbt kan överföra internt. Marcus Davidsson är interaktionsdesigner på Försäkringskassan.

– Det är så enkelt att man redan i en start av ett projekt för in en skiss på lösningen – och därmed inte tänker fritt – som jag förespråkar. Jag tyckte om diskussionen om hur man tillämpar ett mer experimentellt arbetssätt, så att man inte fastnar i att man redan har en klar uppfattning av vad kunderna ”vill ha”, menar Marcus och fortsätter:

­– På Försäkringskassan bjuder vi ofta in produktägarna till användningstesterna för att de ska se vad kunderna säger och deras story.

Johanna Olander, UX Designer på Kungliga Biblioteket, Eskil Svende, senior konsult på IRM, Marcus Davidsson, interaktionsdesigner, Försäkringskassan och Maria Sölscher, kundansvarig projektledare på Iteam delade bord på lunchen under Melissa Perris workshop i Stockholm.

Aldrig fullärd

Maria Sölscher från Iteam arbetar som kundansvarig projektledare. På Iteam jobbar man redan med MVP:s.

­– Fast man är aldrig fullärd – jag tycker dagen vänt och utvecklat arbetssättet ytterligare. Det finns en hel del saker som jag plockar med mig hem och kan omsätta i projekt.

På onsdag kommer Melissa Perri till Göteborg och på fredag är hon i Malmö för att hålla workshop – i Malmö finns det även några platser kvar.