Linda Tolj tillbaka på inUse

Sara Doltz

Nästan 12 år har gått sedan Linda Tolj började på inUse för första gången, och nu är hon tillbaka som vice regionchef på Malmökontoret

Linda Tolj är en av inUse egna hemvändare. Det hon uppskattat med inUse är att man verkligen vill göra skillnad och bryr sig, en av anledningarna till att hon sökte sig tillbaka.

– Det är inte bara business utan alla vill verkligen skapa nytta för samhället i stort och det kan jag verkligen stå bakom, berättar hon.

År 2006 var hon anställd som UX designer och arbetade som konsult på SonyEricsson. Hon fick senare anställning direkt hos mobiltillverkaren och arbetade där i flera år, bland annat med ansvar för UX. Efter det gjorde hon några år på byråer som team lead och i rollen som Director.

– De senaste åren har jag jobbat i nästan alla branscher med att ta fram strategier, möjlighetsrum, framtida koncept och kundresor både med svenska och globala aktörer, berättar Linda.

Magi med uppenbarelse

I hennes nya roll, som vice regionchef kommer hon arbeta som strateg, samt med affärsutveckling och kompetensutveckling. Det roligaste med jobbet tycker hon är att arbeta i team bestående av olika spetskompetenser.

­– Det är något alldeles speciellt när man tillsammans får en gemensam uppenbarelse. När den där gemensamma insikten eller idéen får allas hjärnor att gå i spinn och driva projektet framåt – det är magiskt. Jobbet när det är som roligast.

Fler möjligheter med ÅF

Att komma in just som inUse blev uppköpt av ÅF tycker hon är spännande.

– Jag gillar förändring och när möjligheter öppnar sig, berättar Linda och fortsätter:

– Med ÅF får vi muskler som gör att vi kan fånga fler möjligheter, tänker jag. Vi kan ta projekten hela vägen och har dessutom fått en ännu större designbredd som både innehåller arkitekter och produktdesigners vilket gör att vi kan ta ett ännu bättre helhetsgrepp om kundupplevelser.

Lämna en kommentar