Lite nytt om Microsofts Courier

Jon Karlsson

I september förra året dök Microsofts tablet; Courier upp från nästan ingenstans. Nu har det dykt upp ytterligare några bilder och två nya videos (eller rättare sagt en längre version av den tidigare videon och en helt ny).

Personligen blir jag väldigt sugen på en Courier. Framförallt som en anteckningsbok som är lätt att bära med sig, enligt utsago: 17,8 x 12,7 x 2,54 cm när den är hopslaget. Detta skulle vara ett perfekt komplement till min laptop, som jag ändå inte tycker om att ta anteckningar på. Att den har pennan som sin primära input gillar jag också, eftersom det gör det lättare att skapa material och inte bara konsumera (som på iPaden).

Vad tycker Du, utifrån det lilla vi nu vet om Courier? Skulle Du välja en Courier framför en iPad?

Lämna en kommentar

8 kommentarer

 • Peter

  Jag föredrar helt klart en iPad framför en Courier.

 • Mikael Lundin

  Man kan väl ha en av varje? En iPad på soffbordet och en Courier i portföljen. :)

 • Jon Karlsson

  Mikael: Sant! Det är min plan också :)

 • Patrik

  Eftersom jag vill och försöker skapa mer än jag konsumerar så föredrar jag Courier framför Ipad, som för mig framstår som en "konsumera apple-media eller inget" alternativ.

 • Ulrika Park

  En sådan här skulle jag kunna göra mitt jobb och fritid på, laptopen skulle jag ganska snabbt kunna göra mig av med.

  SÅ HÄR som Courier ovan ser 2000-talets datorer ut! Varför ser 99.9% inte ut så än?

  Var kan man köpa denna? Inkl möjlighet att testa.

 • Jon Karlsson

  Ulrika: Courier finns inte att köpa ännu, inget datum satt för release heller. Men det är mer än bara ett koncept och förhoppningsvis kommer den väl under året ... jag hoppas på det i alla fall :)

 • Olof

  Tankarna bakom Courier ser väldigt fina ut, men det där är väl bara en film som visar hur Microsoft tänker sig konceptet? Att jämföra iPad som faktiskt finns att beställa med ett koncept är svårt. Jag väntar att ta ställning till Courier till jag får se en video av hur den verkligen ser ut och fungerar i sin helhet.

 • RIP – Microsoft Courier « inUseful

  [...] har tidigare skrivit om Microsofts tabletkoncept Courier på den här bloggen och jag ska villigt erkänna att [...]