Testa din prototyp direkt på iPaden

Anders Flygh

När jag designar iOS-applikationer skapar jag klickbara prototyper och testar dem sedan i iPaden. Det ger en bra känsla för hur interaktionen fungerar och upplevs.

Ett smidigt sätt att göra detta är att använda ett program som utökar datorns skärm till iPadens skärm (på samma sätt som man vanligtvis kopplar en extra skärm till sin dator). Det innebär att jag kan putta över det programfönster som innehåller min klickbara prototyp till iPadens skärm för att köra prototypen live från datorn direkt i iPaden. Alltså kan jag utnyttja iPadens touchskärm till prototyper som ligger på min dator.

När jag gjort en förändring i designen kan jag generera prototypen på nytt och den nya designen uppdateras direkt i iPaden.

På vänster sida av bilden ser ni iPaden med en pinfärskt genererad klickbar prototyp. På höger sida visas programmet Axure på min Mac, där jag skapar prototypen.

Exempel på skärmutöknings-program i App Store och Android Market:

Lämna en kommentar

7 kommentarer

 • Jesper

  Varför inte använda Interface Builder direkt? Den är enkel och innehåller ett helt bibliotek med färdiga widgets.

 • Marcus Johansson

  Efter att ha sett det där så måste man nog köpa en ipad. Både nytta och nöje

 • Max

  Här är en bild på Anders Flygh på jobbet:

  http://forum.macworld.se/blogg/wp-content/uploads/apple_fanboy_baddrakt.jpg

  :P

 • Roy

  Jesper - vad menar du med Interface Builder? Ar det en del av Axure eller ett separat program?

 • Anders Flygh

  @Jesper -> Tanken med principen är att du kan använda just vilket designverktyg du vill.

  Interface Builder uppfattas i alla fall inte av mig (designer) som enkelt :) speciellt om jag ska göra prototypen klickbar och interaktiv. Då tror jag det krävs mer programeringskunskaper.

 • Martin Holmgren

  Tips: man kan prototypa direkt på iPaden också. Programmen använder de äkta gränssnittskomponenterna, så det ser ut exakt som "på riktigt". Har testat appen Blueprint som gör detta riktigt bra. Se bifogad länk för en recension av appen.

 • Guldkornen | Flashpatric

  [...] & Unique Business Cards Preparing for Handsets Mobile Flash Design / Development Workflow Testa din prototyp direkt på iPaden Så här gör du en egen ikon för Android [...]