Men snälla BMW - Fixa!

Johan Berndtsson

För några dagar sedan skrev jag om BMWs iPhone-app, som lämnade en del övrigt att önska.

När det gäller deras bilkonfigurator på webben så är den inte bättre. Tvärtom. Den funkar helt enkelt inte alls. Jag har testat med två olika (Mac)datorer, med Lion och Mountain Lion, och med Chrome, Safari och Firefox. Alla försök ger samma resultat:

"BMW bilkonfigurator använder teknik från Java Applet vilket gör att du behöver en Java plug-in för din webbläsare. Vänligen undersök så att du har den senaste Java-versionen och att Java plug-in är installerad och aktiverad. Den senaste Java-versionen kan laddas ner kostnadsfritt på http://www.java.com/sv/download/"
Och om jag följer länken så säger den att jag skall klicka på "Programuppdatering…" i Apple-menyn för att få den senaste versionen, men… det finns ingen ny uppdatering.

Men för sjutton... En bra bilkonfigurator måste ju vara helt nödvändig för att sälja bilar idag? Snälla BMW, börja testa grejerna innan ni släpper dem.

Körupplevelsen när det gäller bilkonfiguratorn på webben… en kraschad 316. Från 1975.

Lämna en kommentar

2 kommentarer

 • miska

  Hmmm.... kan det ha varit Oracle som glömmt att de numera hanterar Java for Mac själva?

  http://arstechnica.com/apple/2012/08/oracle-releases-java-se-7-update-6-bringing-first-class-support-to-os-x/

  http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jre7-downloads-1637588.html

  (har dessvärre varken testat att installera det, och köra BMWs site...ursäkta)

  /m

 • Johan Berndtsson

  Så kan det vara. Men BMW borde i första hand skapa en lösning som inte innebär att jag måste lägga en massa tid på att installera diverse mjukvara, och i andra hand, om det inte går, så måste man så klart ge enkla (och korrekta) instruktioner som beskriver hur jag skall gå tillväga... :-)