Mest lästa blogginläggen 2017

Sara Doltz

Som vanligt listar vi de mest lästa blogginläggen under förra året. Här är godbitarna från oss.

Mallen är kommen
I våras delade vi med oss av en mall som du kan använda dig av när du gör din egen effektkarta.

inUse+ÅF
Inte helt överaskande att vår bloggpost där Johan Berndtsson berättar om att vi går samman med ÅF även i toppen. Vi ser fram emot att berätta om de spännande projekt som ligger i pipen under 2018.

6 typsnitt du inte får missa
Johan Kuno på Stockholmskontoret skrev passionerat om hans bästa typsnitt. En bloggpost som fått stort genomslag, speciellt i typografiska nördkretsar.

inUse guide till Service Design
Pontus Wärneståls, Director of Service Design, blogginlägg med den samlade, och väldigt ingånde läslistan för dig som vill lära mer om Service Design. På listan hittar du boktipsen för dig som vill ha första insteget till läsningen för den mest erfarne.

Algoritmerna har blivit samhällsfarliga
I våras gjorde Jonas Söderström en spaning om algoritmer som blivit vitt spridd. En krönika som handlar om hur algoritmer, som från början skulle hjälpa och anpassa vår upplevelse nu håller på att bygga orättvisor och begränsade rättigheter.

Designer – tänk på kontraster
Små justeringar kan göra stor skillnad, och speciellt när det kommer till tillgänglighet. Johanna Braaf visar hur man med enkla korrigeringar ökar tillgängligheten genom att få koll på kontrasterna.

Årets bubblare

Detta är blogginläggen som publicerats sent på året men som ändå klättrat avsevärt på kort tid:

Smarta städer, absolut – men jag talar hellre om kloka samhällen
Ellen Stenholm, inUse egen arkitekt, vill komma bort från allt snack kring ”smarta städer” där fokus bara ligger på högteknologiska lösningar. Hon talar hellre om kloka samhällen och kollektivt tänkande för utveckling.

Skapa produkter som löser verkliga problem
Metoden Jobs-to-be-done används av många företag och har antagligen sitt starkaste fäste i USA. Marcus Åslund bjuder på en kort introduktion i metoden och hur den kan användas för att skapa produkter som löser rätt problem.

Design som räddar liv
Ingenstans är god design så viktigt som inom sjukvården. Här står liv på spel. Vi har arbetat i en mängd medtech-projekt, Louise Broo skrev i höstas om hur man designar för att rädda liv.

Administrativ dyslexi och 5 steg att bota den
Är du en skapand själ som får flackande blick och röda utslag när projektplaner och spreadsheets kommer på tal? Då är detta krönikan för dig. Vår AD Boris Kehr ger sina bästa tips för att även kreativa spjutspetsar ska prestera på topp i en administrativ miljö.

Lämna en kommentar