Microsoft och Weapons of Mass Destruction

Anders Flygh

Ända sedan jag började använda Windows Vista Business på min laptop har jag haft problem att ansluta mobilen till "Windows Mobile Device Center" via blåtand, eller rättare sagt, det går inte.

För att kanske komma närmare en lösning på problemet så uppdaterade jag programvaran till senaste versionen på datorn. Det var då lite kul att när jag sökte på WMDC (som är en vedertagen förkortning av Microsoft själva) så visar första resultatet på Google: The Weapons Of Mass Destruction Commission. Visst så var det här en site med vänliga avsikter men sambandet med förkortningarna är ändå ganska fascinerande.

Dessutom, vid installationen visste jag här inte riktigt vilken knapp jag skulle trycka på (se bild nedan).

Acceptera eller acceptera_2

Jag har nog alltid accepterat ett avtal när jag installerar program men här fick jag ändå inget val. ACCEPTERA! ACCEPTERA! Ok, inte stora bokstäver, men ändå, det kändes så.

Jag tänker mig valmöjligheterna vid Microsofts eventuella militära system:

"Are you sure you want to cancel nuclear missile launch?"
  [No]  [No]

För övrigt så kan jag fortfarande inte ansluta via blåtand.

/Anders Flygh

Lämna en kommentar