Mina Sidor vidare till final

inUse Experience

Som vi tidigare berättat så har Skogsstyrelsens Mina Sidor nominerats till Guldlänken. För några veckor sedan blev det klart den webbtjänst där inUse bland annat hjälpt till med interaktionsdesign gått vidare till semifinal, och igår säkrades finalplatsen.

I juryns motivering står att läsa:

Skogsstyrelsens Mina sidor visar hur man på ett mycket innovativt sätt kan utveckla en av landets äldsta näringar – skogsbruket. Det här är en e-tjänst där kartan står i centrum och där utvecklingen drivits i nära användarmedverkan genom fem skogsbrukarpaneler. Målgruppen är landets drygt 400 000 skogsägare och en del andra intressenter inom skogsbruket. Med hjälp av Mina sidor kan den enskilde skogsägaren hitta information som sin mark, information om olika områden och objekt som av natur- eller kulturminnesskäl ska skyddas samt information om olika åtgärder som genomförts under de senaste 15 åren. Integrerat finns tjänster för att hjälpa skogsägaren att planera sitt skogsbruk, en planering som bland annat leder fram till färdiga avverkningsansökningar och -anmälningar. Tjänsten ger effektiviseringar för både den enskilde skogsägaren och för berörda myndigheter. Dessutom kan den stimulera till en bättre skogsvård samt bidra till ett större intresse för miljö- och kulturminnesvård.

Tre andra webbtjänster har också gått vidare; Digitala rummet (Täby kommun), Fornsök (Riksantikvarieämbetet, Sjöfartsverket och Statens maritima museer), UMO.se (Sjukvårdsrådgivningen SVR AB).

Den 26:e maj avgörs det. Nu håller vi tummarna för att det håller hela vägen!

Lämna en kommentar