Mjölkpaket med återkoppling

Johan Berndtsson

Mjolk På Flickr hittade jag ett foto av en holländsk mjölkpaket. Det som gör paketet speciellt är att det har tre transparenta fält genom vilka konsumenten kan se hur mycket mjölk som finns i paketet.

Inte världens viktigaste återkoppling kanske, de flesta av oss får ju en ganska bra känsla för hur mycket som är kvar i paketetet bara genom att ta i det.

Kanske vore det bättre om man, som fotografen också föreslår, satsar på en indikator som visar om mjölken är tjänlig eller ej.

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • Jacob Rask

    Jag tycker mig minnas att när ett gäng japanska studenter fick i uppgift att konstruera ett energisnålt kylskåp, gjorde de helt enkelt kylskåpsdörren transparent. Den överdrivet vanligaste anledningen till att öppna kylskåpet (och därmed släppa ut kyla) är nämligen att se vad som finns, inte att verkligen ta ut något. Så i kombination med ett transparent kylskåp hade ju även denna mätare faktiskt varit något...

  • Johan Berndtsson

    Transparent kylskåpsdörr? Fantastiskt smart! Åtminstone ett litet fönster kan man väl få önska sig... Electrolux?

  • Cecilia

    Hmm...ja, tänk vilken ordning man skulle behöva ha i kylskåpet helt plötsligt. Färgmatcha matvarorna med kaklet på väggarna :-)