Några skisser: Kustvädret för iPad

Johan Berndtsson

Tänkte bara visa några skisser över Kustvädret för iPad.

iPhone-versionen av applikationen är ju av naturliga skäl baserad på listor över väderstationerna. iPadens stora skärmyta gör att kartvyn kan få en mycket mer framträdande roll, och därmed bli det primära sättet att navigera för att få den väderinformation som man är ute efter.

Det stora formatet gör också att det man kan få till riktigt snygga animeringar allteftersom vädret förändras. Tanken är att man skall kunna dra med fingret på den slider som visas utmed kartans underkant för att se hur vädret förändras över tid.

Just nu verkar vi dock inte få ut det data vi behöver av SMHI, men vi får se om/hur vi kan lösa det.

Tidiga skärmdumpar av applikationen som vi utvecklar tillsammans med Oops kommer inom kort.

Stort tack till Lisa för skisserna. Det är också hon som ligger bakom designen för iPad-versionen av applikationen.

Lämna en kommentar

3 kommentarer

 • Johan

  Hur går tankarna kring laddningstider? Frågan är ju om iPad är "mobil" eller en dator? Främst sett till när man kommer använda den. Vanligast blir väl wifi så då är det inget problem, men ska man plocka fram sin iPad i segelbåten och surfa via 3G så kanske man hellre vill ha snabba data än grafiskt avancerade funktioner och gränssnitt.

 • Johan

  Två saker till :)

  Har iPad GPS funktion? Ser knappen i skissen men läst att wifi-versionen saknar GPS.

  SMHI har väl ingen data att dela ut? Allt annat man ser (vackertvader.se etc) använder ju yr.no

 • Johan Berndtsson

  Tjenare Johan! Snabbhet är A och O! När det gäller laddningstider så är det väldigt lite data som laddas varje gång vädret uppdateras. Det mesta av grafiken, animeringar etc. finns lokalt i applikationen. Så det kommer inte att gå särskilt mycket långsammare i iPad-versionen än i iPhone-versionen.

  Den variant av iPad som har 3G har också GPS, och det är den versionen som (i mina ögon) är den verkligt intressanta. Den andra kan funka som en digital fotoram, bokläsare, filmspelare och lite annat, men möjligheten att komma åt internetbaserade tjänster oavsett var man är, och platsbaserade tjänster är det verkligt spännande med dessa nya prylar. :-)

  SMHI har massor av data att dela ut - om man vill betala för det. Idag köper vi (och Oops) data för Kustvädret eftersom yr.no och de andra inte erbjuder utsikter för kustväder. Fast visst borde datat vara gratis, precis som det man kan få från DMI och yr m.fl.