Nu lanseras nya Hemnet.se med bättre sök

inUse Experience

Det ska vara lättare att söka sin nya bostad. Hemnet.se har haft ett väldigt tydligt mål för sin nya sajt som de nu lanserar. Arbetsgruppen från inUse får äntligen se resultatet av arbetet med allt från effektkartläggning och strategiarbete till projektledning och grafisk formgivning.

Nya och gamla Hemnet

Nya och gamla Hemnet.se.

– Det är framför allt ett stor fokus på att förbättra sökningen. Det är kärnan i Hemnets tjänst. Det ska vara enkelt att söka och snabbt börja kunna titta på bostäder, säger Tim Bjelkstam, affärsutvecklingschef på Hemnet.se.

– Den förenklingen har skett utifrån vad de flesta har för några behov. Den nya sökfunktionen tillgodoser de vanligaste sätten att söka. De som gör några enkla avgränsningar i söket. Vissa kommer fortfarande behöva använda det avancerade söket.

Hemnet Sökresultat

Den 23 februari inleddes processen att släppa in alla besökare till nya Hemnet.se. Hemnet.se, som har drygt 1,3 miljoner besökare varje vecka enligt KIA-index, kommer under några veckor successivt flytta över alla besökare till den nya sajten. Sedan sätter jobbet igång med att fortsätta utveckla Hemnet.se. Det är många nya funktioner på gång.

– Dels har vi en hel rad av små, smarta verktyg och funktioner som kommer förenkla för personer som söker efter bostäder och behöver hjälp i sitt arbete. Till exempel gör vi en visningsplanerare där man kan ordna sina visningar. Vi jobbar också på ett verktyg där man dels på ett enkelt sätt ska kunna jämföra bostäder och dels kunna dela bostäder med andra. Som en slags spellistor för bostäder. För att man lättare ska kunna få råd och tips kring de bostäder man tittar på.

Nyrenoverade hemnet.se

 

En annan sak som kommer är mer innehåll. I dag består Hemnet.se nästan uteslutande av bostadsannonser, men inom en snar framtid kommer det även finnas redaktionellt innehåll som ska hjälpa användarna.

– Vi kommer vidga innehållet på sajten. En viktig del kommer vara inspiration men det kommer också finnas verktyg och tjänster för de som ska bygga nytt eller renovera och för de som ska sälja. Det blir kombinationer av tjänster och redaktionellt innehåll.

hemnet.se sök stockholm

 

I december öppnades en betasajt där den som ville kunde besöka den nya sajten och komma med kommentarer. Detta har fungerat väldigt bra tycker Tim Bjelkstam och säger att det är en del i Hemnets strategi att bli mer transparenta.

– Sättet att börja kommunicera med användarna och mäklarna har fungerat på ett bra sätt. Vi ska vara öppna och tidigt berätta vad vi gör.

Mycket av arbetet med den nya sajten är gjort i samarbete med inUse. inUse har bidragit med effektkartläggning, målgruppsanalys, användningstester, strategiarbete, konceptdesign, interaktionsdesign, grafisk formgivning och front end-utvecklingen.

Hur har ni upplevt samarbetet med inUse?

– Det har fungerat väldigt bra. Vi har haft en ovanligt tät dialog med inUse. Bland annat har vi använt en person från inUse som projektledare. inUse har varit en integrerad del i utvecklingen för Hemnet. Vi har fått snabb respons och de vi jobbat med på inUse har varit väldigt serviceinriktade.

Kentor ansvarar för den tekniska plattformen på nya Hemnet.se.

Lämna en kommentar