Skip to main content

  — 1 min read

Nyheter från it-världen

Read 97 times

Mina damer och herrar! Vi avbryter denna blogg för ett viktigt meddelande:

Vetenskapen har nu hittat säkra bevis för att det finns parallella världar: ett universum skenbart som vårt, men ändå märkligt annorlunda.

Kanalen mellan vår värld och den andra världen är (visar det sig) varken en garderob, en spegel eller ett kaninhål. Det är it-nyheter.

Kanske sker någon sorts elektromagnetisk induktion mellan ett redaktionellt system i deras värld och dess motsvarighet hos oss, som gör att nyheter därifrån ibland sipprar in i vår värld.

Tvattrad_2 Om den andra världen vet forskarna till exempel att man inte tycks känna till konsten att trycka eller sy fast etiketter.

Där har man nu just börjat märka kläder som säljs i affärerna med RFID-chip,det vill säga små radiosändare. Det hyllas som ett stort steg framåt, eftersom "kunderna nu direkt i provrummet kan få information om pris, material och tvättråd".

Vi får anta att man i den andra världen därför också utrustat alla tvättkorgar och garderober i hemmen med mottagare för dessa radiochip, så konsumenten kan kontrollera tvättråden hemma, när det faktiskt är dags att tvätta plaggen.

Forskarna antar också att den andra världen har ett mycket tätt men lågt svävande molntäcke, på så där en dryg meters höjd. En bussresa i vårt tvilling-universum påminner därför mer om en flygresa i vår värld.

Följaktligen kommer bussarna i deras huvudstad att utrustas med bildskärmar  "så du kan se exakt vart på resan du befinner dig, precis som på ett flygplan", enligt projektledaren.

Vilken skillnad mot vår värld, där vi bara kan slänga en blick genom bussfönstret och konstatera att "jaha, nu svängde vi av motorvägen och där passerade vi Statoilmacken"!

Fast det allra konstigaste är nog kvinnan, som när hon intervjuades om att man nu kunde komma åt nätet på bussen, förklarade att "det kan vara bra att få tid att jobba på vägen till jobbet."

Så galna är vi ju definitivt inte här i vår värld. Eller hur?