— 1 min read

Om att kräkas på SJ

Read 3728 times

Detta är ingen metafor. Jag blir så fruktansvärt illamående av att åka tåg och måste därför åka i tågets färdriktning. Det har dock SJ inte stöd för i sin bokning.

Jag åker rätt ofta tåg. Både privat och i tjänsten. Däremot är det inte speciellt enkelt för mig att åka tåg, jag blir nämligen väldigt illamående. Att åka baklänges är inte att tänka på, då måste jag gå in på toa efter 15 minuter.

Åker jag i tågets färdriktning och tar åksjukemedicin klarar jag mig ofta utan att kräkas.

När jag ska boka biljetter på sj.se finns möjligheten att ange platsönskemål: Plats med bord, hundar, tyst avdelning och rullstolsplats med mera finns angivet; jättebra! Men inte något så enkelt som ”Plats i tågets färdriktning”.

Detta innebär att jag varje gång jag ska boka biljett får öppna tågets vagnskiss och utifrån instruktioner (som inte heller är de enklaste) testa mig fram till en ledig plats. Som längst tog detta 15 minuter, jag testade då cirka 40 platser innan jag hittade en som var ledig samt i tågets färdriktning.

Jag längtar till detta val finns. Det skulle underlätta mitt resande något enormt.