— 1 min read

Om SL tänkte lite på mina behov ...

Read 380 times

Idag känns det som att "Du ska passa in för att välja SL:s busskort", men tänk om det istället vore: ”Tala om vilka behov du har så anpassar vi busskortet efter dig!”

Jag vill ha ett flexiblare och mer individanpassat sätt att köpa busskort. I floran av olika alternativ hittar jag inte kort som precis varken passar mina eller mina barns behov. Låt mig illustrera vad jag menar med två exempel:

Scenario 1:

Jag ska åka mycket från 1 januari – 11 juni. 11 juni åker jag på semester, under sommaren kommer jag inte att behöva något busskort alls.

Jag vill ha en säsongsbiljett som är så billig som möjligt, men samtidigt räcker hela den period jag efterfrågar. Jag vill inte behöva köpa nytt kort under den är perioden, det är jobbigt.

Scenario 2:

Jag har två barn som själva åker buss mellan sina träningar på eftermiddag och kväll, men även ibland behöver åka under dagtid på både helger och skoldagar. Dock åker de på olika dagar och tider så det skulle vara möjligt att de kan dela på ett busskort, som alltså har två användare eller är opersonligt. Mina barn kan ärligt talat vara lite slarviga och därför vill jag absolut ha förlustgaranti på kortet. De fortsätter att åka till sina träningar även efter vårterminens slut och därför vill jag ha ett kort som räcker 6 hela månader. Jag vill ha ett så billigt kort som möjligt, men som täcker våra behov!

Inget av de säsongs- eller terminskort som idag säljs på sl.se ger mig det jag vill ha!

Jag vill kunna surfa in på SL och designa mitt eget busskort!

Jag vill kunna välja:

  • Vilka datum det ska gälla
  • Om kortet skall vara opersonligt eller personligt (alt. flera namngivna användare)
  • Förlustgaranti
  • Att kortet ska gälla alla dagar/ bara mån - fre/ bara helger
  • Kul om jag fick välja motiv, kanske foto på mina barn. Lätt för deras kompisar att se vems kort det är.
  • Att kortet kan beställas med ett litet hål i hörnet där man kan fästa ett nyckelband. Om det hänger runt halsen (eller fast i handväskan) är det svårare att tappa bort det.. ;)

Varför skulle det inte gå att göra så istället?