OS-betting i din iPad: Utvärdering av tre spelbolag

Staffan Schröder

OS är slut och det har tippats på resultat i Sverige och runt om i världen. Många sitter hemma i soffan och tippar med sin iPad i knät. Jag har därför valt att göra en snabbutvärdering av hur lätt det är att lägga ett spel hos tre internationella sportsbooks med svensk anknytning: Betsson, Expekt och Unibet.

Tänkt scenario

Jimmi, en van tippare, sitter i soffan med sin iPad och tittar på OS tennisen. Det pågår en match mellan Victoria Azarenka från Vitryssland och Angelique Kerber från Tyskland. Matchen har hållt på ett tag och Jimmi vill satsa 100 kronor på att Victoria Azaraneka vinner matchen.

 

Betsson

Jimmi går till Betsson.com, och hamnar på Betssons vanliga site. På Betssons startsida står det tydligt (på engelska) "To play at Betsson Adobe Flash is required please download it here". Dock går Jimmi ändå till Odds delen för att se om det kan gå att spela men möts där av en sida som aldrig laddas klart.

I detta läge verkar det omöjligt att tippa på Betsson, och Betsson förlorar många tippare som antingen väljer att gå till en konkurrent eller att inte tippa alls.

Det finns faktiskt två väldigt gömda sätt att spela på Betsson med en iPad:

  1. Det första sättet är att gå till Livespel
  2. Skriva in mobile.betsson.com för att komma till Betssons mobila site.
 

Expekt

Hos Expekt visas deras vanliga site när  man skriver in deras webbadress och det är sedan väldigt tydligt för tipparen att se vilka matcher som går att spela på just nu. Jimmi loggar in precis som vanligt och sedan gå vidare till ”Live betting” delen. På ”Live Betting” sidan ser Jimmi direkt matchen han vill spela på och satsar 100 kronor på att Victoria Azaraneka vinner matchen. Det är få steg och väldigt enkelt att fixa.

 

Unibet

Jimmi skriver in webbadressen och hamnar på Unibets mobila site. Här kan han logga in precis som vanligt och sedan gå vidare till ”Live right now” delen. Där ser Jimmi direkt matchen han vill spela på och satsar 100 kronor på att Victoria Azaraneka vinner matchen. Det går också väldigt smidigt att spela på Unibet, dock skulle det kunna bli ännu bättre om sidan var anpassad för iPad när man använder just en sådan.

 

Slutsatser

Både Expekt och Unibet fungerar väldigt bra och spelaren hittar snabbt rätt match och kan spela på den. Expekt har valt att använda sin standard-webbplats när spelaren kommer från en iPad vilket är en fördel då spelaren känner igen sig men det finns samtidigt mycket som spelaren inte kan göra på grund av att mycket på Expekts sida kräver Adobe Flash.

Fördelen med Unibets mobila lösning är att den är anpassad så att den endast visar det som är relevant och möjligt att spela på.

Betsson är sorgebarnet i genomgången, deras "lösning" var en negativ överraskning, som med all sannolikhet har inneburit en hel del förlorade intäkter under OS...

Lämna en kommentar