På (o)tur med SJ igen

Johan Berndtsson

Är det bara jag som råkar ut för underligheter när jag bokar biljetter på SJ:s webbplats?

I våras skrev jag om en förvirrad resa där jag lyckades boka hela resan baklänges.

För en stund sedan bokade jag biljetter mellan Göteborg och Stockholm igen, och först roades jag av att jag får åka första klass till en lägre kostnad än andra klass (kolla avgången kl 17:10)...

Sj_igen
... och sedan, när jag får bekräftelsen via e-post, skräms jag av att inga uppgifter om själva resan verkar finnas med...

Sj_bekr
Ja, ja... vi får väl se hur resan blir på torsdag.

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

6 kommentarer

 • Ilias Bennani

  Jo, det där har jag också varit med om några gånger. Man får passa på när det går.

 • Daniel Leinerud

  Det där med att 1 klass ibland är billigare än 2 klass har jag också reagerat på. Kontaktade SJ om det där och de mumlade något om tillgång och efterfrågan och jag något om att det borde vara omöjligt. Jag har stött på en annan konstighet på sj.se en annan gång också:

 • Pella Bergquist

  Jag har några kollegor som pendlar mellan Göteborg och Stockholm... och det är uppenbarligen inte bara beställningsfunktionen som trasslar. Mer än en gång har tågpersonalen annonserat att tåget råkat ut för nåt fel och måste startas om. Jag ser framför mej hur de sätter sej ner, trycker alt-ctrl-delete på tangentbordet... ;-)

 • Katta

  Pella, Har de kommit ihåg att spara så de slipper börja om resan från utgångsstationen? När det gäller billigare 1 klass har jag fått förklaringen att det händer ibland och beror på antalet bokningar i resp klass. Har det gjorts många bokningar i fösta klass har de resorna kommit upp i högre pris och har de gjort få i 1:a ligger de kvar på det billigare. Detta tycker jag händer titt som tätt - och jag brukar inte klaga utan välja biljetten med kaffe & frukt!

 • Pella Bergquist

  Katta, med tanke på hur lång tid resorna brukar ta (dvs. hur försenade de brukar bli till sina möten) verkar det som de inte haft möjlighet att spara. Jag tackar också och tar emot när gratis mat och internet kan fås för det lägre priset :D

 • darja isaksson

  Ha ha! De var faktiskt tvungna att starta om datorn på tåget under denna resa också. Men trots detta fick de inte ordnig på motorerna, utan vi tvingades resa på halvfart under sista tredjedelen av resan. :-)