Pedram Nayeri – ny på Stockholmskontoret

Ola Nilsson

Ny kraft på Stockholmskontoret på inUse – Pedram Nayeri! När han blev erbjuden jobbet fanns det bara ett svar.
– ”OMG jaa!", tänkte jag då såklart, säger han.

Hur hamnade du på inUse?

– Redan under min studietid på Chalmers i Göteborg fick jag en positiv känsla av inUse. Då hade jag en inUse-are som mentor i ett projekt, vars kompetens och brinnande intresse för användarna inspirerade mig till att bli UX-designer. Några år senare flyttade jag till Stockholm och jobbade som just UX-designer ett konsultbolag. Sen kom jag i kontakt med Sara Doltz, min nuvarande chef, och hon frågade helt enkelt om vi kunde snacka lite och sen erbjöds jag jobbet. ”OMG jaa!", tänkte jag då såklart. Efter det har det bara varit en solskenshistoria, haha.

Vad driver dig och vad är dina styrkor?

– Jag får så mycket energi av tanken att göra något gott i människors vardag. Att få arbeta kreativt i Sketch och få variera det med något så strukturerat som användbarhetstester och analys passar mig perfekt. Mina styrkor är att jag är en lyssnare. Men jag är å andra inte rädd för att ge mina kunder en reality check om det så krävs för att skapa den perfekta användarupplevelsen. Som i sin tur lägger grunden till framgång för verksamheten.

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

– Att helt på egen hand ta fram designen för en kommande klimatsystemapp. Jag lärde mig otroligt mycket, och insåg samtidigt hur komplext det är att förutse hur nyttan av en produkt uppstår i användningen. Att vara ödmjuk till produktens användare och kontext är så viktigt. Sedan var det så himla kul att få jobba tätt med kunden, och få dem att inse vikten av god UX.

Vad är ditt drömprojekt?

– Det vore att jobba med en produkt som på ett naturligt och roligt sätt uppmanar till interaktion med den fysiska världen. Det låter kanske paradoxalt med tanke på att jag gillar att designa för digitala produkter, men vi människor har fortfarande samma hjärnor som för tusentals år sedan, och jag är övertygad om att den vikt som våra digitala liv har idag inte är hälsosam i längden. Jag vill balansera ut den. Exempelvis AR verkar intressant ur den aspekten.

Nyfiken på att jobba på inUse – kolla in våra lediga tjänster!

Lämna en kommentar