PowerPoint vs Keynote

Johan Berndtsson

Keynote Johan Bergman på bloggen Comme-ci, comme ça har hittat ett bra exempel på skillnaden i utformningen av Microsofts och Apples presentationsprogram.

Apple har val att prioritera själva utförandet av presentationen, medan Microsoft valt att prioritera själva skapandet.

"Varför det ska vara så svårt att luska ut hur man startar en presentation i PowerPoint är för mig obegripligt. ... Man kan inte visa alla funktioner på en gång, utan man måste välja ut de som användaren har mest nytta av och placera övriga i underkategorier."

Bra exempel!

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

4 kommentarer

 • Roger Johansson

  Fast jag skulle säga att Apple har prioriterat det mesta om man jämför programmen. PowerPoint är så långt efter när det gäller funktionalitet och användbarhet att det är tragiskt. När jag använder PowerPoint blir jag frustrerad och arg. Med Keynote kan jag koncentrera mig på innehållet i presentationen i stället för att slåss med programmet.

 • Erik Borälv

  Det är uppenbart att Apples variant på utformningen har sitt värde; enkelheten vinner av så många olika skäl. Jag tänker speciellt på alla de professionella användare, som trots dagligt bruk av PowerPoint inte vet vad tangent F5 gör, eller vad det betyder att spara en presentation som ".pps". På något konstigt sätt blir det samtidigt både "fel" av användarna och i utformningen. Hur många av oss har inte - inför fulla läktare - sett på när en (nervös) presentatör ska försöka träffa den lilla, lilla knappen längst nere till vänster för att dra igång presentationen.

 • Jonas Söderström

  Håller helt med Patrik!

 • Dead Panda

  Vem är Patrik?