Rasmus Lindström – Drömprojekt Denver

Sara Doltz

Senaste UX-tillskottet i Göteborg heter Rasmus Lindström. Han vill gärna arbeta med att designa hela städer och regioner. En bra match med inUse Human Spaces-erbjudande.

Rasmus Lindström fick en rivstart på inUse. Ett tredagars bootcamp i Effektkartläggning, hårdträning i metoden som han uppskattade.

­– Det är ett otroligt bra, strukturerat sätt att arbeta. Dels är metden bra för designen, men också vad man vill uppnå med tjänsten/produkten och varför. Det blir väldigt tydligt när man utgår från vilka beteenden vi måste supportera för att nå effekt. Jag har stött på metodiken tidigare men aldrig gått en utbildning i det, berättar Rasmus.

Jobbat på Ascom och Volvo

I november började han som UX Designer på Göteborgskontoret. Tidigare arbetade han två år på Ascom, med Myco-telefonen som inUse varit med och utvecklat. Innan dess var han på Volvo Cars.

Han är uppväxt i Malmö men flyttade till Göteborg för 10 år sedan för att plugga teknisk design på Chalmers.

– Jag har alltid varit väldigt intresserad av design och gillade att utbildningen tog fokus på design från användares perspektiv, berättar Rasmus.

UX och service design för städer

Drömprojekten är bland annat det inUse just nu arbetar med i Denver.

– Otroligt spännande. Jag skulle verkligen vilja jobba på samma sätt med städer och regioner där det finns flera användare med olika behov som man behöver tillfredsställa – där kan vi göra stor skillnad.

Rasmus uppskattar även projekt som inte enbart är digitala eller fysiska. Projekt där det digitala spiller över även på den fysiska staden, hur den ser ut och all service som finns där.

– I de projekten ser jag framför mig att man komponerar ihop ett större team med designer, utvecklare, arkitekter, någon som har koll på kvantitativ data, en projektledare och såklart någon som har mandat att fatta beslut. Det känns som ett bra team som skulle kunna göra enormt stor skillnad.

Vill du också bli en inusare? Spana in våra lediga tjänster.

Lämna en kommentar