Rättstavning eller felstavning?

Johan Berndtsson

Img_5553Som jag tidigare bloggat om har iPhonen en funktion som gör att den föreslår ord när man skriver på  tangentbordet. Inte som en T9 - eftersom iPhonen har ett vanligt tangentbord - utan "närliggande" ord som du skulle kunnat skriva, men som du kanske missade eftersom du träffade en annan tangent.

Jag har insett att denna funktion främjar felstavande. Om jag skriver korrekta ord föreslår iPhonen ofta andra ord (och om jag trycker på mellanslag när ett sådant ord är framme så infogas det automatiskt!).

Men, om jag lite slarvigt skriver nästan rätt så föreslår iPhonen oftast det jag faktiskt menade. Jag har alltså medvetet börjat stava fel till ord för att lättare kunna skriva dem ... visst är tekniken fantastisk ...

/Jon Karlsson

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Sara Eggert

    Lite skämtsamt: då är den perfekt för dyslektiker!