Res enkelt och billigt - Boka via TELEFON?!

Johan Berndtsson

Telefonist Nästa gång du skall ut och resa, skippa webben, ring en resebyrå istället.

Jag har nu vid ett par tillfällen påbörjat bokningar med hjälp av diverse nättjänster (sas.se, lufthansa.se, mrjet.se, travelstart.se, m.fl.). I en del fall har jag inte hittat någon resa alls (försök t.ex. att boka en resa från Göteborg till Basel på sas.se - det går inte), och i andra fall får jag ett pris som verkar väl högt.

I samtliga fall har jag då lyft telefonen och ring till Ticket, som jag har goda erfarenheter av sedan tidigare.

Resultatet är häpnadsväckande. Dels för att telefonsäljaren faktiskt lyckas hitta en resa som passar (med SAS!), dels för att priset blir lägre än det som bokningssajterna erbjuder.

What? Vad hände med tanken om att det skulle vara ENKLARE och BILLIGARE att boka via internet?

Visserligen får man prata med en överdrivet trevlig säljare med nivearöst, som dessutom upprepar allt man säger, men att jag faktiskt hittar en resa som passar, och får ett lägre pris väger upp detta obehag.

Så, nästa gång du skall ut och resa, skippa webben, ring en resebyrå istället. Det blir både enklare och billigare.

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Magnus

    Nu brukar jag visserligen alltid boka mina privatresor på webben, men när jag bokar resor i tjänsten så är min erfarenhet att det alltid är bra att kolla på webben först innan man ringer till en resebyrå. Resebyråns möjligheter för att hitta billiga resor är mycket sämre på grund av föråldrade system och man kan i vissa fall få ett riktigt dåligt förslag. Då kan det vara bra att hjälpa dom lite på traven så att en billigare resa hittas.