Resestatus, SMS-tjänsten som hjälper dig till ett tryggare resande

Johan Berndtsson

Resestatus är en tjänst utvecklad av Luftfartsverket som bidrar till att kunder får rätt information i rätt tid om flyget och att resenärer känner sig trygga i sitt resande. Jag fick förmånen att träffa Marie Lambertsson som varit lead-designer i projektet.

Hej Marie, det verkar som att kunderna som använder tjänsten är väldigt nöjda med projektet. Hur känns det?

Jo tack bara bra, det är roligt att tjänsten fungerar!

Vilka delar av tjänsten har du jobbat med och vad är du mest nöjd med?
Jag har jobbat med gränssnittet, layout och en del texter på arlanda.se för ReseStatus. Jag arbetade även med informationen i själva SMS:en innan copywritern la sista handen på dem. Ibland var det knivigt att få in all information på max 160 tecken.Resestatus -smstjänsten som hjälper dig till ett tryggare resande

Jag är mest nöjd med beställningsflödet och att se att ett grundligt förarbete i form av bland annat målgruppsanalys och användningstester, gör att användarna blir nöjda. Det är ingen slump!

Är det något du skulle vilja ändra på i tjänsten?

Enligt vad jag har hört är det någon promille som inte får alla SMS, eller att det står fel i dem på grund av att datat som kommer in kan vara fel. Men den risken kände vi till redan innan, och det var utanför vår kontroll. Själv tycker jag också det hade varit bättre om ReseStatus hade varit lättare att hitta på arlanda.se. Nu är den lite undangömd.

Men jag såg att de har lagt tillbaka möjligheten att beställa tjänsten direkt från tidtabellen “ankomster och avgångar”, med rätt flyg förifyllt, det är bra!

Vad har varit roligast i detta projekt?
Att arbeta i ett tajt scrumteam med utvecklare, tekniskt ansvarig och mycket intresserade och drivande beställare av projektet. Andra roliga minnen är våra sprintdemonstrationer som alltid var välbesökta och något av en happening.

Tack Marie, nästa gång jag flyger eller ska hämta någon på flygplatsen kommer jag defintivt att använda resestatus.

Läs även intervjun med Maha Bouzeid, projektledare för resestatus.

Lämna en kommentar