Responsiv design och HTML5 på Future of Web Design

inUse Experience

När Future of Web Design London drar igång i mitten av maj kommer konferenslokalen vara fylld av webbdesigners och frontendutvecklare. Bland dem Daniel Feldt, interaktionsdesigner, och Matylda McIlvenny, Art Director, från inUse.

Daniel Feldt
Daniel Feldt
På konferensen kommer det vara många handfasta presentationer. Daniel Feldt ser bland annat fram emot en workshop med Steve Fischer som heter ”Rock Solid Responsive UX Deliverables”. – Just hur vi planerar, skissar och sedan presenterar responsiv design för kunden på bästa möjliga sätt är fortfarande en nöt som måste knäckas tycker jag. Även James Fentons presentation lär bjuda på användbara erfarenheter tror Matylda McIlvenny. Fenton ska prata om svårigheterna att upprätthålla ett konsekvent varumärke över flera olika plattformar. – Det här är utmaningar jag brottas med varje dag. Ett annat ämne Daniel Feldt ser fram emot är webbtypografi. – Jag är stor älskare av typografi och är barnsligt glad över de senaste årens utveckling kring webbtypografi. Jon Tan kommer att tala lite om det och det ser jag fram emot.
Matylda McIlvenny
Matylda McIlvenny
Daniel och Matylda är eniga om att HTML5 och CSS3 och de möjligheter de här teknikerna ger oss är det intressantaste som sker på webbområdet just nu. – Självklart är de mest intressanta trenderna just nu responsiv design och vad du kan göra med HTML5. Därför är Vitaly Friedmans presentation om redesignen av Smashing Magazine väldigt intressant. Att lära mer om hur andra hanterar designutmaningar är särskilt spännande, säger Matylda McIlvenny. – Future of Web Design kommer handla mycket om det här och jag ska suga åt mig så mycket som möjligt. Det är ju något som har pågått ett tag men det är inte förrän det senaste halvåret jag själv hoppat på tåget, säger Daniel Feldt.

Lämna en kommentar