RIP - Microsoft Courier

Jon Karlsson

Jag har tidigare skrivit om Microsofts tabletkoncept Courier på den här bloggen och jag ska villigt erkänna att jag verkligen sett fram emot produkten. Spontant kändes det som att Courier skulle kunna bli det digitala anteckningsblock som jag hade med mig i datorväskan och som jag kunde plocka fram när jag sprang på mina möte, medan iPaden är en produkt för hemmet (vi får väl se hur det blir med det i slutändan).

Därför blev jag faktiskt lite ledsen när jag läste att Microsoft har bestämt sig för att lägga ner hela projektet.

Courier var en av de saker (Windows Mobile 7 är en annan) som jag tycker att Microsoft faktiskt gjort bra de senaste åren. Den såg i alla fall ut att ha en väldig potential, och nu finns den inte mer. Synd.

Lämna en kommentar

2 kommentarer

  • Mikael Röjnert

    Väldigt märkligt, gillade verkligen konceptet och trodde att de var på gång att lyckas med något.

  • Dennis

    Jag hade sett fram emot denna produkt, både för att den har sina skärmar skyddade och för att jag saknar förståelse för vad som är så fantastiskt med de apple-prylar som set dagens ljus. Apples sätt att låsa in sina kunder får Windows att framstå som open source i en jämförelse. Jag längtade efter en processorstark filofax att ersätta min bärbara dator med. Och att det var en Microsoftprodukt skulle bara göra synkningen mot stationära datorer så mycket enklare. Jag håller med - det är mycket tragiskt att de lagt ner den. Hoppas att tex HTC tar upp konceptet och gör en androidversion av den.