Säg hej till Pia Löfving!

Ola Nilsson

Pia Löfving är ny User Experience Designer på Malmökontoret.
– Allt som jag står för som designer är precis vad inUse värderar högst.
Vi säger välkommen!

Hur hamnade du på inUse?

– Jag har under de senaste sju åren gjort resan att gå från utvecklare till UX-designer och det är faktiskt delvis inUse förtjänst. Under min utbildning till civilingenjör inom Medieteknik läste jag en del interaktionsdesign och intresset för att jobba med design har alltid funnits där. Men det var egentligen först när jag samarbetade med inUse i ett projekt för 6-7 år sedan som jag på riktigt fick upp ögonen för hur vi kunde arbeta med design på ett praktiskt sätt som passar både utvecklingsteam och affärssidan – och framförallt – de faktiska användarna. Att utveckla produkter som fyller ett verkligt behov och gör det riktigt bra är något jag brinner för. Efter många år på ett produktbolag var det dags att se andra miljöer och prova på konsultlivet som UX-designer och vilket ställe passar då bättre än inUse?

– Allt som jag står för som designer är precis vad inUse värderar högst, att skapa verklig nytta för användare och människor. Det är också helt fantastiskt med den samlade mängden kompetens som finns här.

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

– Jag har jobbat mycket med säkerhetsprodukter och de applikationer som finns runtomkring, som larmhantering med video, övervakningskameror och porttelefoner. Att lära mig om hur människor tänker kring säkerhet och hur man kan arbeta med det utan att det blir påträngande eller stötande är väldigt viktigt.


Vad är ditt drömprojekt?

– Jag skulle verkligen vilja jobba med projekt som riktar sig till barn, det är oerhört intressant och spännande att höra barns berättelser och sanningar. Att dessutom få vara med om att utveckla och stötta barn i deras uppväxt på något vis skulle vara både utmanande och väldigt roligt.

Vill du också jobba på inUse – se vad vi har att erbjuda!

Lämna en kommentar