Se upp för bygg-fällan

Sara Doltz

I oktober kommer Melissa Perri från New York till Sverige för att hålla workshop om Minimum Viable Product. Hon är grym på MVPs men vi gillar också hennes teorier om hur företag hamnar i The Build Trap.

Melissa Perri talar ofta om något som hon kallar för The Build Trap, byggfällan. En problematik som även vi på inUse har sett flera företag hamna i. Det börjar med en bra affärsidé från start – man utvecklar den och itererar för att sedan bygga något – en app, tjänst eller produkt, som man sedan släpper på marknaden. Men när släppet väl är gjort så slutar vi validera och stämma av och bara fortsätter bygga, bygga… och bygga.

Ingen stannar upp för att analysera om funktionerna verkligen är efterfrågade eller nödvändiga. Och efter ett tag är produkten/tjänsten fylld med funktioner som helt tar bort fokus från det egentliga syftet. Affärsidén är begravd bland funktioner som byggts utan att någon validering skett – byggfällan!

Hennes föreläsning från Lean UX NY 2015 på ämnet är en riktig godbit med tankeställare, lösningar och en mängd helt fantastiska GIF:ar. Spana in:

Vill du lära mer och vara med på Melissa Perri workshop i Sverige kan du gå in och anmäla dig till workshopen i Göteborg den 7 oktober eller i Malmö den 9 oktober. Workshopen i Stockholm är tyvärr redan slutsåld. Passa på att anmäla dig innan den 4 september så får din plats till lazy bird-pris. Efter det så höjer vi nämligen anmälningsavgiften.

Lämna en kommentar