Semesterkul del 1

Jon Karlsson

Jag var nyligen på semester och försökte då, via nätet, boka ett tåg från staden Plovdiv i Bulgarien till Istanbul i Turkiet. Jag hade hört att det gick ett nattåg som trafikerades av TCCD (den statliga turkiska järnvägen) och efter mycket om och men lyckades jag registrera ett konto i hopp om att jag på så vis skulle kunna boka min biljett online. På inloggningssidan upptäckte jag en knapp med en helt underbar text: "Forget password" - om du helt enkelt inte orkar längre :) Självfallet ligger det en översättningsmiss bakom denna lilla blunder, men det gav i alla fall mig ett gott skratt. Hur det gick med biljettbokningen? Inte så bra. Det slutade med att vi fick överge tågidén och masa oss ner till busstationen för att köpa en handskriven (!) biljett till Istanbul. Bussen var dock det lyxigaste jag åkt i bussväg - med gratis WiFi under hela resan!

Lämna en kommentar

1 kommentar

  • Jakob H

    I Sverige finns ett lyxbussföretag. Det heter Bus4You och kör från Stockholm t Göteborg via Borås/Linköping mfl.

    Grymt sköna säten med ordentligt benutrymme, samt ordentligt fotstöd man kan fälla ut.

    Även de har WiFi.

    http://bus4you.se/