Sista chansen att söka till trainee-programmet

Sara Doltz

För andra året i rad söker vi på inUse nyutexaminerade studenter till vårt Trainee-program — GradUX. Sista ansökningsdag är den 2 april och vi tog ett snack med Jon Karlsson, som ansvarar för trainee-programmet. 

Hej Jon! Snart är det deadline för ansökningarna till årets trainee-tjänster - hur känns det?
– Jättekul och väldigt spännande! Förra året hade vi många bra sökande och tog till slut in två stycken trainees, som båda överträffat våra förväntningar. Så mina förhoppningar och förväntningar är höga måste jag säga. 

Kan du berätta lite mer om trainee-programmet?
– Den första terminen handlar mycket om grunderna i hantverket som en UX-designer behöver bemästra. Vi har vårt sätt att jobba på inUse och mycket handlar om att skola in våra trainees i vårat tänk. Det är en på många sätt lyxig tillvaro som trainee hos oss, där du varvar "undervisning" med jobb i kundprojekt. Flera av våra kollegor har varit avundsjuka på utbildningarna som våra trainees har fått gå – vilket ju är ett gott betyg till programmet. 

Vad är det inUse letar efter i en trainee-kandidat?
– Vi vill hitta morgondagens UX-stjärnor. Så vi letar efter personer som verkligen brinner för UX-fältet, som är nyfikna, drivna och sugna på att utveckla och spetsa till sina färdigheter som designers. 

Har du några råd till de som söker programmet?
– Det är kanske en klyscha, men "var dig själv”. Visa och lyft fram det du är passionerad kring. Kanske är det en matchning mot oss på inUse, kanske inte - men om du är tydlig med vad du brinner för så är det mycket lättare för oss och andra som funderar på att anställa dig att se om du är rätt person. När jag sitter och läser igenom en stor hög med ansökningar så gäller det att sticka ut och för mig handlar det mycket om att visa vem man är. 

Sök till GradUX innan 2 april.

Toppbild av Tim Gouw genom Unsplash.

Lämna en kommentar