— 1 min read

Skånetrafiken gör mig frusen och irriterad

Read 215 times

Förra lördagen var jag och några vänner i Köpenhamn för att se Manu Chao spela glada toner på KB-hallen. Efter en bra konsert och några glas på en skön liten bar på Vesterbrogade traskade vi ner till Huvudbangården för att ta tåget tillbaka till Malmö. Förutseende som vi var hade vi kollat upp att tåget gick 02.03 och var på plats en kvart innan för att hinna handla lite nattmat. Väl nere på perrongen stod vi och huttrade i den kalla oktoberkylan, men tåget skulle ju komma om bara någon minut.

Snabbspola 40 minuter (jag kan meddela att det kändes som två istider).

Tåget rullar in på perrongen och en stor skara genomfrusna människor myllrar in i vagnaran för att söka värmen. På hela resan till Malmö visar sig inte tågvärdarna för att kolla våra biljetter ... jag undrar varför.

Hur som haver ... när jag några dagar senare går in på Skanetrafikens hemsida för att kräva pengar tillbaka för min biljett hittar jag en nerladdningsbar pdf som på två ställen gör mig lagom frustrerad.

Form2

Eftersom jag åkte ett tåg vore det väl lämpligt att kryssa i den rutan, men samtidigt har de på samma rad satt en annan ruta som de väldigt klurigt valt att kalla "Öresundspendlare". Detta gör mig förvirrad. Jag åkte ju som sagt ett tåg, men det var ett Öresundståg. Jag är helt säker på att jag inte satte mig på ryggen på en Öresundspendlare som bar mig över bron, men jag vet inte om det var det som avsågs med den andra rutan ...

Jag väljer efter många om och men Tåg och hoppas på det bästa. Sen vänder jag blad för att fylla i mina kontaktuppgifter. Då möts jag av följande mästerverk:

Form1

Jag förmodar att jag skall skriva mitt namn på strecket som visas ovanför "NAMN", men halvvägs igenom formuläret (vid Postnummer och Ort) börjar jag tveka. Strecken gör att det blir tydliga rader, men raderna innehåller information som hänvisar till raden ovanför. Gaaaah! Varför ska jag behöva känna mig dum för att ni inte har tänkt till?!

/Jon Karlsson