Skrivet om From Business to Buttons

Sara Doltz

[Uppdaterad] Flera medier har rapporterat från From Business to Buttons, spana in alla artiklar här.

Vi på inUse kommer de kommande veckorna att publicera en hel del artiklar med analyser, reflektioner och bredare trendspaningar utifrån vad vi lärde oss på From Business to Buttons. Dessutom kommer vi att lägga upp videos från dagen så att du som inte närvarade får chansen att ta del av de fenomenala talarinsatserna. Men innan de dyker upp på bloggen så får ni hålla till godo med lite annat smått och gott från media, konferensen har nämligen också fått mycket uppmärksamhet där:

Blogginlägg:

Podd:

Har du hittat fler artiklar, eller har du skrivit om oss? Mejla sara.doltz@inuse.se så fyller vi på listan.

Lämna en kommentar

1 kommentar

 • Thomas Svenson

  Usch vilka tråkiga domedags-rubriker på artiklarna ni länkar till.

  Personligen så fick jag i grunden 180 grader annat intryck av det Woz pratade om. För mig målade han upp en historia fylld med strapatser, upplevelser och framförallt massor av skapande av nya framtida möjligheter.

  Har precis sett inspelningen och vill tacka alla er på InUse för att ni la upp och gjorde den fritt tillgänglig på nätet för alla oss som inte hade möjlighet att personligen närvara.

  Reaktionerna från svenks IT-press visar tydligt att vi bara är i början av vårt eget svenska maraton för att bättre lära oss se möjligheterna att förbättra istället för att, bittert i gammal svenska Jante-tradition, klaga på alla potentiella faror vi ser att tekniken kan förändra vår egen verklighet och vardag.

  Samma sak gäller för övrigt https://youtu.be/7Pq-S557XQU - Humans Need Not Apply - där jag nästan uteslutande ser fantastiska möjlighet att lösa alla dom svåra och förstörande samhällsproblemen vi faktiskt lever mitt i.

  Tror det i grunden handlar om något väldigt enkelt, nämligen:

  • Vi måste våga anta dom idag välkända och väl definierade utmaningarna istället för att gräva ner oss i alla potentiella faror och andra problem!

  Då tror jag att även vi i Sverige börjar förstå att UX handlar om så mycket mer än bara pixlars placering och funktion på skärmen...