SL makes me feel stupid

Jon Karlsson

Jag har alltid tyckt att SLs hemsida var bra. När jag under 3 månader jobbade med ett projekt i Stockholm använde jag deras hemsida nästan varje dag för att ta reda på hur jag smidigast tog mig från punkt A till punkt B. Jag upptäckte till och med att SLs hemsida kunde hitta gator som varken Eniro eller Hitta kunde!

Men när jag i fredags skulle ta bussen genom Stockholm blev jag väldigt förvirrad. Eftersom man numera inte kan handla biljetter direkt på bussen har SL slängt upp en massa modifierade parkeringsautomater vid sina kurer. Såhär ser de ut (ursäkta för dålig bildkvalité):

Image_00026

Det är ju bra att de numrerat knapparna så att man vet i vilken ordning man skall trycka på dem. Men VARFÖR har de inte satt dem i ordning?! 3 - 4 - 1 - 2? Var finns logiken i detta?

Att knapp 1 och 2 gör olika saker beroende på hur många gånger man tryker på dem är också något som man kan ifrågasätta.

Som tur var hade jag med mig Jost som kunde visa för mig hur jag skulle göra. Tur var det ... annars hade jag nog missat bussen.

Lämna en kommentar

5 kommentarer

  • Pär

    Har haft precis samma problem. Jag är rädd för de där apparaterna och försöker cykla istället.

  • Johan Berndtsson

    Hmm... detta förklarar ryktet om att SL skall öppna starta KBT-mottagningar vid sina större stationer. ;-)

  • Peter Lindberg

    Knapparna är illa nog. Men dessutom blir jag förvirrad av texten på skärmen och jag förstår aldrig hur och när kortet ska dras.

  • Peter Krantz

    Interacting With a Stockholm Public Transport Ticket Vending Machine

    This will be a field day for usability experts. The new ticket vending machines for the Stockholm public transport system have been met with a lot of criticism lately. People are finding them difficult to use and apparently there are very few tickets s...

  • inUseful fyller 1000 « inUseful

    [...] SL makes me feel stupid [...]