Slaget om startsidan

Johan Berndtsson

Offentligarummet

”Mitt innehåll är jätteviktigt och måste finnas med på startsidan” ”Högste chefen vill ha ut så många e-tjänster som möjligt på startsidan”
Diskussionen om vad som ska finnas på en webbplats startsida kan vara oändlig. Kommuner och myndigheter ska rikta sig till alla medborgare och det kan kännas omöjligt att prioritera informationen. Hur ska vi kunna välja vad som ska lyftas fram på webbplatsens startsida när alla verksamheter är lika viktiga?

På Nätverksdagen i samband med konferensen Offentliga rummet har du möjlighet att diskutera denna fråga och mycket mer!

Anmäl dig och läs mer om nätverkdagen 25 maj.

/Funda Denizhan

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • Jonas Söderström

    Det är helt enkelt så att tanken att EN myndighet har EN hemsida är helt fel och måste bort. Det GÅR INTE att pressa in alla verksamheter, alla målgrupper och alla dessas behov på en yta som är kanske 1000 x 800 pixlar. Vi måste försöka få även myndigheternas företrädare att inse att människor inte kommer till en webbplats innehåll huvudsakligen genom toppsidan, utan genom sökningar på specifikt innehåll och länkningar til specifika sidor. Och att det beteendet bara kommer att öka. Och att det är bra, ur allas synpunkter - content-skaparnas och besökarnas! "En URL = ALLT innehåll" är en lika puckad ide som att myndigheten bara skulle ha EN jättetjock broschyr om allt. Dessutom leder det just till oändliga och därmed kostsamma interna strider, när energin borde legat på innehållet. DÖ, "HEMSIDA", DÖ!

  • Johan

    Starka känslor och förnuftiga idéer Jonas. Kanske läge att anmäla sig till nätverksdagen. ;-)

  • Hasse G

    En annan aspekt är ju "det måste se ut som det händer något" dvs man kämpar för att startsidan ska vara fylld med ja, vad som helst bara det fyller upp hela skärmen, så att den ska kännas "levande" precis som kommunen/myndigheten ju är. Dvs helt plötsligt hamnar fokus inte på att lotsa medborgaren utan på nån slags allmän marknadsföringsidé.