Snart dags för ett nytt skrivbord

Johan Berndtsson

I maj släpper Tayasui Grape. En applikation som skall göra det lättare för oss att hantera de temporära filer som många av oss har på våra skrivbord. Jag, som sällan har färre än 50 filer på mitt, ser verkligen fram emot att testa detta.

Vad tror du - kommer Grape att göra din vardag enklare?

/Johan Berndtsson

Lämna en kommentar

3 kommentarer

  • Peter

    Tveksamt. Jag (och många andra mcanvändare jag känner) använder i princip inte skrivbordet längre. Filer och applikationer öppnar jag oftast via Spotlight eller Quicksilver och ofta använda mappar ligger i Finders vänstermeny. Det är m a o en sök-istället-för-organisera modell (som tydligen funkar i den fysiska världen också).

  • Ulrika

    Man kanske kan använda tekniken till andra ändamål än (bara) skrivbordet? T.ex baka in i iPhoto el nåt. Själv tycker jag det är lika viktigt att ha ett städat och rent skrivbord på datorn som det fysiska. Det gör min vardag enklare.

  • Peter2

    Jag måste nog hålla med den förste Peter här - om man är savvy nog att installera sådana program har man allt att vinna på att köra quicksilver eller något liknande för att snabba upp saker. Jag har också svårt att se när jag skulle ha grupper av så få filer. Om jag hanterar bilder rör det sig om grupper på minst 50 och ibland flera hundra stycken, om jag markerar alla dokument som rör ett visst projekt blir även det massor av filer. Ofta öppnar jag ett dokument en gång, låt säga en bild eller en film, för att sedan stoppa undan den för alltid eller spara om den (till exempel som jpg istället för raw). Hur många grupper om samma 5-6 filer har man egentligen som man öppnar och stänger hela tiden? Jag kanske skulle kunna knåpa ihop en sådan grupp totalt... Sen kan man ju lura på om jag lärt mig arbeta så för att det är snabbast nu när finder/explorer ser ut som de gör. Kanske skulle jag strukturera mina dokument helt annorlunda om jag inte tvingades in i den traditionella träd/mapp-strukturen. Nå ja, kul att det händer något på skrivbrdsfronten iallafall.